Loopbaancheque VDAB

De gebruiksvoorwaarden van de VDAB vind je op hun website. 

In grote lijnen betekent dit dat je in Vlaanderen of Brussel woont, begeleiding in het Nederlands  wil volgen,  je minimaal een jaar gewerkt hebt,  en je om de 6 jaar recht hebt op 8 uur loopbaanbegeleiding.  Bekijk details op hun site.

Vier uur individuele begeleiding bekom je voor een prijs van € 40 als je in aanmerking komt.

Alle begeleiding bij mij is individueel, op maat,

met KernTalenten als vertrekpunt en basismethodiek, aangevuld met andere technieken, waarbij we vertrekken vanuit jouw behoeften.

VDAB verwacht dat je een Persoonlijk Ontwikkelingsplan opstelt met hulp van je begeleider, waarbij je werkt aan een doel, met reflectieoefeningen  en/of actiestappen.

Je hebt recht op 2 loopbaancheques om de 6 jaar, en dus recht op 8 uur individuele begeleiding.

Individuele loopbaanbegeleiding via Loopbaancheques bij mij gebeurt in samenwerking met het Erkend Loopbaancentrum Coretalents.

Thema's die aan bod kunnen komen: Werkbaar werk, relaties in werk-context, jobdoelwit, zingeving ( voldoening, uitdaging werk), kwaliteiten-reflectie, motieven-reflectie, balans werk/privé, arbeidsmarkt verkenning, leiderschap, groei en uitdaging,..

Nadelen Loopbaancheques

De VDAB hanteert  toelatingsvoorwaarden en een tijdschema.

Er wordt verwacht dat je een Persoonlijk Ontwikkelingsplan opstelt en hieraan werkt ( huiswerk).

De begeleiding is gericht op je loopbaan, en VDAB stelt strikte afbakeningsvoorwaarden, en ziet toe dat het niet gebruikt wordt voor therapie, burn-out begeleiding, life-coaching, training en opleiding, outplacement, businesscoaching, studieadvies en - begeleiding, eindeloopbaan-advies.  Er kan  over deze zaken  gesproken worden,  deze zaken kunnen in kaart gebracht worden,maar wel beperkt in tijdsduur, én in functie van de loopbaan. 

Stappenplan:

1. Je controleert bij VDAB of je in aanmerking komt.

2. Je vraagt bij VDAB één loopbaancheque aan.  De begeleiding moet binnen de drie maand opgestart worden.

3. Je betaalt de cheque aan VDAB.

4. Je bezorgt mij de elektronische cheque per mail, met naam, adres, telefoonnummer.

5. Je krijgt een mail vanuit Coretalents met de vraag om een lijst van je favoriet speelgoed in te vullen ( 20-30 minuten)

6. Zodra ik deze ingevulde lijst ontvang van Coretalents, geef ik jou een afspraak.

Twijfel je of dit iets voor jou is?  Je kan mij vrijblijvend contacteren voor een telefonisch gesprek indien je vragen hebt en als er ergens een struikelblok opduikt.

Contact

lydie.aerts@skynet.be   03/314.39.44   0476/666 869

© 2019 by Lydie Aerts